سواد برای قرن بیست و یکم

سواد برای قرن بیست و یکم
سواد برای قرن بیست و یکم
ناشر: بادبادک
کد کتاب: 139841
نویسنده: الیزابت تومن-تزا جولز
مترجم: بهاره نصیری-آمنه بختیلری
ابعاد(قطع): رقعی(21.5*14.5)
شمارگان: 100
سال چاپ: پاییز 1394
مشخصات: جلد نرم(شومیز)،متن تک رنگ،کاغذ 70gتحریر
شابک: 978-600-5817-37-9
وزن(گرم): 150
قیمت: 6,000تومان

سواد برای قرن بیست و یکم

ما باید جوانها را برای زندگی در دنیای تصاویر، کلمات وصداهای قدرتمند آماده کنیم.

یونسکو، 1982

از آغاز تاریخ ثبت شده، مفهوم "سواد" به معنای داشتن مهارت برای تحلیل " نوشته‌های کج و معوج"و حروف روی کاغذ است که وقتی کنار هم قرار می‌گیرد کلماتی را می‌سازند که بیانگر معناست. آموزش به جوانان برای کنار هم قرار دادن کلمات برای درک (ویا بیان) ایده‌های پیچیده تر درطول آنها مورد هدف قرار گرفته است.

امروزه، اطلاعات درباره دنیای اطرافمان نه تنها از طریق کلمات روی کاغذ بلکه بیشترو بیشتر از طریق تصاویر قدرتمند و صداهای فرهنگ رسانه‌های مختلف، به ما می‌رسند. اگرچه پیام‌ها هیچ گاه آن چیزی که در ظاهر پیام نمود پیدا می‌کند، مفهوم اصلی پیام نیست بلکه در آنها از زبان شنیداری/ دیداری پیچیده‌ای استفاده شده است که قواعد (گرامر) مخصوص به خود را دارند و می‌توانند بیانگر مفاهیم و ایده‌های مختلف درباره دنیا باشند. احتمال دارد که همه چیز در ابتدا واضح نباشد و تصاویر خیلی سریع بگذرند!

اگر کودکان ما قادر باشند در فرهنگ رسانه‌های مختلف زندگی کنند باید در خواندن و نوشتن زبان تصاویر و صداها روان باشند همان طور که ما همیشه به آنها یاد داده ایم که ارتباطات زبان چاپی را "بخوانند" و "بنویسند".

در چهل سال اخیر، رشته آموزش سواد رسانه‌ای پدید آمده و اهمیت آموزش و مفهوم گسترده "سواد"، در این سالها گسترش یافته است. در اصل (مرکز) سواد رسانه‌ای مهارتهای اصلی همانند تفکر انتقادی و خلاق در سطح بالا را مدنظر دارد. به عنوان مثال: دانستن آنکه چطور مفاهیم کلیدی را شناسایی کنیم، چطور بین ایده‌های مختلف ارتباط برقرار کنیم، و چطور سئوالات مناسب بپرسیم و پاسخ آن را دریابیم، اشتباهات را شناسایی کنیم. تمام مواردی که اساس آزادی ذهنی و تمرین شهروندی کامل را در جامعه دموکراتیک شکل می‌دهد.

در واقع وقتی که نامزدها توسط برنامه‌های تبلیغاتی 30 ثانیه‌ای انتخاب می‌شوند، نبرد در زمان واقعی در تلویزیون اتفاق می‌افتد، نقش منحصر به فرد سواد رسانه‌ای آماده کردن شهروندان جهت شرکت و دخالت در بحث‌های عمومی می‌باشد.

سواد رسانه‌ای همچنین مفهوم "متن" را گسترش داده تا نه تنها متون نوشتاری را در خود بگنجاند بلکه تمام اشکال پیام‌ها را نیز، شامل کلامی و تصویری و شفاهی ( یا هر سه را با هم) در خود داشته باشد، پیام‌هایی که برای خلق و انتقال عقاید بین انسانها به کار می‌رود.

کتاب
نویسنده الیزابت تومن-تزا جولز
مترجم بهاره نصیری-آمنه بختیلری
ابعاد(قطع) رقعی(21.5*14.5)
شمارگان 100
سال چاپ پاییز 1394
مشخصات جلد نرم(شومیز)،متن تک رنگ،کاغذ 70gتحریر
شابک 978-600-5817-37-9
وزن(گرم) 150

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: