سیستم‌های اطلاعات مدیریت و داده‌کاوی(MIS) and (MD)

سیستم‌های اطلاعات مدیریت و داده‌کاوی(MIS) and (MD)
ناشر: بادبادک
کد کتاب: 106357
نویسنده: محمد حسین درویش متولی-محمود درویش متولی
ابعاد(قطع): وزیری(23.5*16.5)
شمارگان: 1000
سال چاپ: 1395
مشخصات: جلد نرم (شومیز)،متن تک رنگ،کاغذ 80gتحریر
شابک: 978-600-5817-43-0
وزن(گرم): 600
قیمت: 20,000تومان

پیشگفتار

امروزه در عصري زندگي مي‌كنيم كه بسياري از آموزه‌هاي سنتي دگرگون شده و در حال تغيير مستمر است. اين تغييرات در حوزه سازمان و مديريت بارزتر است و آثار آن در قالب خلاقيت، نوآوري وخلق دانش در جهت بهبود كيفيت زندگي بشر قابل درك است. وجه مميزه ي سازمان ها در عصر اطلاعات و ارتباطات، همانا دانش محوري و آفرينش دانش توسط منابع انساني است. امروزه اطلاعات برگ برندۀ شرکت‌های بزرگ تجاری می‌باشد. ازآنجا که گردآوری اطلاعات به روش دستی و معمولی برای شرکت‌های چتد ملیتی بزرگ غیرممکن می‌باشد پس از آن‌ها به سیستم‌های اطلاعاتی برای پرکردن این خلاء روی آورده‌اند. اطلاعات لازمه تصمیم‌گیری است و امروزه پدیده‌ای چون انفجار اطلاعات و آلودگی اطلاعات مطرح است که لازمه استفاده مفید از اطلاعات در این آشفته بازار وجود سیستم‌های اطلاعاتی یکپارچه و منسجم برای تنظیم و منظم کردن اطلاعات برای استفاده کاوشگران اطلاعات می‌باشد. از طرفی بيش از هشتاد درصد كار روزانه مديران صرف اطلاعات مي‌شود از جمله دريافت اطلاعات، برقراري ارتباط و استفاده از اطلاعات در طيف وسيعي از امور مختلف. از آنجايي كه اطلاعات مبناي تمام فعاليت‌هاي يك سازمان است، سيستم‌هايي بايد وجود داشته باشند كه اطلاعات را توليد و مديريت كنند. هدف چنين سيستم‌هايي ايجاد تضمين در ارائه اطلاعات صحيح و قابل اطمينان در مواقع مورد نياز و در شكل قابل استفاده است. چنين سيستم‌هايي، سيستم‌هاي اطلاعات نامگذاري شده‌اند.

از طرف دیگر با گسترش سيستم‌هاي پايگاهي و حجم بالاي داده‌هاي ذخيره شده در اين سيستم‌ها، نياز به ابزاري است تا بتوان داده‌هاي ذخيره شده را پردازش کرد و اطلاعات حاصل از اين پردازش را در اختيار کاربران قرار داد.

با استفاده ار پرسش‌هاي ساده در SQL و ابزارهاي گوناگون گزارش‌گيري معمولي، مي‌توان اطلاعاتي را در اختيار کاربران قرار داد تا بتوانند به نتيجه‌گيري در مورد داده‌ها و روابط منطقي ميان آن‌ها بپردازند اما وقتي که حجم داده‌ها بالا باشد، کاربران هر چند زبر دست و با تجربه باشند نمي‌توانند الگوهاي مفيد را در ميان حجم انبوه داده‌ها تشخيص دهند و يا اگر قادر به اين کار هم باشند، هزينه عمليات از نظر نيروي انساني و مادي بسيار بالا است.

از سوي ديگر کاربران معمولا فرضيه‌اي را مطرح مي‌کنند و سپس بر اساس گزارشات مشاهده شده به اثبات يا رد فرضيه مي‌پردازند، در حالي که امروزه نياز به روش‌هايي است که اصطلاحاً به کشف دانش بپردازند يعني با کمترين دخالت کاربر و به‌صورت خودکار الگوها و رابطه هاي منطقي را بيان نمايند.

داده کاوي يکي از مهم‌ترين اين روش‌ها است که به وسيله آن الگوهاي مفيد در داده‌ها با حداقل دخالت کاربران شناخته مي‌شوند و اطلاعاتي را در اختيار کاربران و تحليل‌گران قرار مي‌دهند تا براساس آنها تصميمات مهم و حياتي در سازمان‌ها اتخاذ شوند.

با اين مقدمه مي‌توان ضرورت وجود يك سيستم اطلاعات مديريت قوي مبتنی بر داده‌کاوی را در سازمان توجيه كرد.

کتاب حاضر می‌تواند برای دانشجویان مدیریت در گرایش‌های مختلف و مهندسی صنایع مفید فایده باشد. قطعاً این اثر با کاستی‌هایی روبرو است و امید آن می‌رود با راهنمایی و مشورت خوانندگان عزیز برطرف گردد.

کتاب
نویسنده محمد حسین درویش متولی-محمود درویش متولی
ابعاد(قطع) وزیری(23.5*16.5)
شمارگان 1000
سال چاپ 1395
مشخصات جلد نرم (شومیز)،متن تک رنگ،کاغذ 80gتحریر
شابک 978-600-5817-43-0
وزن(گرم) 600

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: